Verschillende types warmtepompen

Danny Jacob installeert verschillende types warmtepompen in Lokeren en omstreken. Hij gebruikt steeds het Duitse merk Stiebel Eltron omdat, in de 35 jaar dat hij al aan de slag is, dat merk zich keer op keer heeft bewezen als degelijk en betrouwbaar. Hij onderhoudt nog steeds de warmtepompen van Stiebel Eltron die hij drie decennia geleden heeft geïnstalleerd. Dat zegt veel over de kwaliteit.

Geothermische warmtepomp

De geothermische warmtepomp – ook wel bodem-water-warmtepomp genoemd – haalt de warmte uit de bodem. Van alle types warmtepompen is dit de meest efficiënte. Dat komt omdat bij vriezende buitentemperaturen de bodem een vrijwel constante temperatuur blijft behouden. Er zijn drie manieren om de warmte uit de bodem te utiliseren.

Verticale sondes

Hier komt er een sonde verticaal tot aan de grondwatertafel. Via een gesloten watercircuit dat in de sonde zit wordt de bodemwarmte tot aan de warmtepomp in huis gebracht. Dit systeem is ideaal als de grondwatertafel te diep zit of als u geen grote tuin heeft.

Horizontaal captatienet

Een lange buis wordt zigzag in uw tuin ingegraven op ongeveer een anderhalve meter diepte. Het is een zeer handig systeem voor mensen die een grote tuin hebben. Ook als de grondwatertafel hoog staat, is het horizontaal captatienet een ideale oplossing.

Boorputten

Als er al een geboorde put aanwezig is op uw grond, kunt u eventueel dit systeem overwegen. Via de boorput wordt het water naar boven gepompt. De warmtepomp onttrekt de warmte uit het water en pompt het afgekoelde water daarna terug in de bodem.

Op zoek naar meer informatie? Neem tevens een kijkje op deze website

Lucht-water-warmtepomp

Deze warmtepomp inhaleert de buitenlucht en extraheert er warmte van. Zelfs in het putje van de winter kunt u vertrouwen op de efficiënte werking van een lucht-water-warmtepomp. Bij temperaturen tot -20 ˚C blijft de pomp moeiteloos en zuinig het huis voorzien van warmte. De installatiekosten van een lucht-water-warmtepomp liggen laag. Deze warmtepomp is een ideale keuze voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Er zijn drie types lucht-water-warmtepomp beschikbaar: een binnenopstelling, een buitenopstelling en een splitsysteem. Elke type opstelling heeft zijn specifieke voordelen.


Lucht-lucht-warmtepomp

De lucht-lucht-warmtepomp onttrekt, net zoals de lucht-water-warmtepomp, warmte van de buitenlucht. Terwijl de lucht-water-warmtepomp de ruimte verwarmt via vloer- of centrale verwarming, blaast de lucht-lucht-warmtepomp de warmte de woning in via binnenunits. Daarin ligt het grootste verschil tussen de twee. Dergelijke pompen hebben het voordeel dat ze in de zomermaanden het huis ook kunnen afkoelen. De lucht-lucht-warmtepompen zijn voorzien van verschillende filters. Ideaal voor mensen met allergieën.

Warmtepomp met ingebouwd ventilatiesysteem D

Deze compacte warmtepomp is een all-in-one ventilatiesysteem dat uw woning ventileert en verwarmt. Opnieuw haalt dit systeem de energie voor warmte uit de buitenlucht. Het vernuft van dit systeem ligt in de manier waarop het de warmte binnenhoudt: het recupereert tot 90% van de warmte uit de geventileerde lucht. Het resultaat is een efficiënt opgewarmde woning met een gezonde atmosfeer.


Contact opnemen

Als u een van bovenstaande types warmtepompen in Lokeren geïnstalleerd wilt hebben, dan kunt u een beroep doen op Danny Jacob. Ook voor meer informatie of verdere vragen mag u steeds contact opnemen met hem.