Startpagina

ProceskoelingCarrier
 
Verlaag uw energieverbruik
 
Het ontwerp kan een grote invloed hebben op de energie-efficiency. Dat is een feit. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben we de inwendige componenten van deze Aquasnap« serie zodanig ingedeeld dat de efficiency is verhoogd en u op de lange termijn kosten bespaart.
 
Als optie kan een inverter op de waterpomp worden gemonteerd om de waterhoeveelheid aan te passen aan de vraag van het gebouw. De unit meet de watertemeraturen en drukken, waardoor u continu het energieverbruik kunt monitoren en optimaliseren. meer energiebesparing. Voor elke toepassing is er wel een Aquasnap«  unit met de juiste capaciteit beschikbaar.
 
 
 
Prestaties waarop u kunt vertrouwen.
 
Bedrijfszekerheid had een hoge prioriteit bij het ontwerp van de Aquasnap« koelmachine, die aan trillingstest werd onderworpen die te vergelijken zijn met de meest extreme transportcondities. het koudemiddelcircuit van de machine is hermetisch gesloten, waardoor de kans op lekkage wordt beperkt. Nagenoeg alle koudemiddelleidingen hebben gesoldeerde aansluitingen die veel meer zekerheid bieden dan mechanische aansluitingen.
 
Verder werkt de unit, door toepassing van een elektronisch expansieventiel, altijd met het ideale koudemiddeldebiet. Hierdoor bent u verzekerd van optimale prestaties, ook onder extreme condities.
 
Om de compressor binnen het ideale bedrijfsbereik te laten werken, controleert en analyseert de Prio-Dialog+ regeling continu alle bedrijfsparameters van de compressor, zoals druk, temperatuur en aantal starts.
 
 
 
Met aandacht voor het milieu
 
Carrier zet zich in voor het besparen van energie en grondstoffen, zowel tijdens het productieproces als tijdens de levensduur van apparatuur. In Aquasnap« units wordt het milieuverantwoorde Puron« koudemiddel R410A toegepast, dat de ozonlaag niet aantast. Daarnaast is in deze Aquasnap« machines minder koudemiddel nodig dan in zijn voorgangers. De units hebben Eurovent-klasse C, verbruiken minder energie, genereren minder C02 uitstoot dan de vorige generatie, en werden ontwikkeld om bij te dragen aan de doelstellingen van de European Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). De Carrier fabriek waar deze units worden geproduceerd is ISO 14001 gecertificeerd en gebruikt alleen groene stroom.
 
 
 
Lagere energiekosten
 • Met een EER* tot 2,9 en een ESEER** tot 4,2, heeft de Aquasnap« koelmachine een zeer hoog rendement.
 • De warmtepomp uitvoering van deze Aquasnap« unit biedt een concurrerende oplossing voor conventionele verwarmingssystemen.
 • Het elektronisch expansieventiel optimaliseert het machinebedrijf, waardoor efficiŰnte regeling van de unit en constante energiebesparing mogelijk zijn.
 • Variabele waterhoeveelheid systeem (optie): pompen met een variabel toerental, een unieke Carrier ontwikkeling, zorgen voor het juiste debiet, hetgeen leidt tot aanzienlijke energiebesparing.
 
Probleemloos onderhoud
 • Een auto-adaptief regelsysteem zorgt voor intelligente regeling van de startvolgorde van de compressoren voor een langere levensduur.
 • Alleen de voorpanelen hoeven te worden verwijderd voor toegang tot alle componenten en voor probleemloos onderhoud.
 • De unit wordt voor verzending in de fabriek onderworpen aan een systematische bedrijfstest.

Optimale flexibiliteit

 • De Aquasnap« luchtgekoelde koelmachine/warmtepomp werkt bedrijfszeker binnen een breed bedrijfsbereik, ongeacht seizoen of klimaat, zelfs in extreme condities. Ontdooicycli vinden alleen plaats wanneer dat absoluut noodzakelijk is (alleen warmtepomp uitvoering).De unit is geschikt voor vloer-koel/-verwarmingstoepassingen.
 • Dankzij de compacte bouw ľ minder dan 1,33 m hoog ľ en het beperkte benodigde vloeroppervlak kan de Aquasnap« nagenoeg overal worden ge´nstalleerd.
 • De hydro module met enkele of dubbele pomp en expansievat is volledig ge´ntegreerd. Hierdoor is de montage sneller gereed, hetgeen de flexibiliteit van de Aquasnap« koelmachines en warmtepompen illustreert.
 • Met de verfijnde digitale Pro-Dialog+ regeling kunt u precieze aanpassingen aanbrengen in alle koelmachinecomponenten om te allen tijde maximale energiebesparing en ideale comfortcondities te bereiken. De 30RB/RQ units zijn voorzien van een vernieuwd Pro-Dialog bedieningspaneel waarmee de machine eenvoudig is te bedienen. Ook kan de status worden uitgelezen en kunnen eventuele storingen worden geanalyseerd.
 
Perfecte integratie
 • Door de scroll compressoren met laag trillingsniveau en laag-geluid ventilatoren wordt het geluid tot een minimum beperkt. Voor nog lagere geluidsniveaus is er een extra laag-geluid optie beschikbaar.
 • De Aquasnap« luchtgekoelde koelmachine/warmtepomp kan eenvoudig worden ge´ntegreerd in bestaande gebouwbeheersystemen (GBS).Optionele regelprinten zijn compatibel met de meestvoorkomende communicatie protocols zoals JBUS, BACnet en LON.
 • Opties kunnen binnen de bestaande omkasting worden ingebouwd. De afmetingen van de unit worden hierdoor dus niet groter.