Startpagina

Airco VRF - industrie & kmo
Typische toepassingen en voordelen
 
De volledige VRF-serie biedt veiligheid, betrouwbaarheid, comfort en regelbaarheid. De belangrijkste troeven zijn onder andere eenvoudige en flexibele installatie, lange levensduur en verhoogde energiebesparing.
Projecten waar energiebesparing een hoge prioriteit heeft, zijn de ideale omgeving voor deze toestellen.
 
Ze worden vaak gebruikt in winkelcentra, commerciŽle gebouwen en kantoren en natuurlijk in hotels.

airco vrf

 
Hotels
 
Bij dit soort toepassingen kunnen
tot 48 binnentoestellen in een koelcircuit geÔnstalleerd worden,
Het is ook mogelijk het vermogen van een of meer binnentoestellen te reduceren naar de minimumlimiet.
Dit betekent aanzienlijke energiebesparingen en optimaal comfort en verzekert een sneller teruggewonnen investering.
 
Het systeem biedt ook de ideale oplossing in tweeledige gebouwen waar gelijktijdig verwarmen en koelen vereist is, wat opnieuw tot energie-besparing leidt en het systeem een betrouwbare keuze maakt voor vele prestigieuze toepassingen.
Winkelcentra
 
VRF systemen bieden maximale flexibiliteit.
 
Ze kunnen gebruikt worden in de kleinste commerciŽle ruimte.
 
De belangrijkste eigenschappen zijn het leveren van het vereiste koel- en verwarmvermogen en het comfortniveau, eenvoudige installatie, maximale energie-efficiŽntie en betrouwbaarheid.
Kantoren
 
De te climatiseren ruimte kan verdeeld worden in grote of kleine individuele zones en ook hier biedt de uitgebreide keuze binnentoestellen zoals cassettes, gekanaliseerde, vloerstaande en vele andere types altijd gegarandeerd de perfecte oplossing.
 
Het systeem is zeer efficiŽnt en discreet, waardoor VRF een uitstekende investering wordt!
 

 

Energiebesparing volgens Toshiba.airco vrf

Dankzij hun geavanceerde elektronische technologie kunnen deze systemen hun vermogen sturen en zo heel wat energie besparen. Dit doel wordt bereikt door het gebruik van gesofisticeerde inverterbesturing en modulerende controle kleppen in elk binnentoestel.
Dit staat lineaire variatie toe in de koelvloeistofstroom in elk circuit, recht evenredig met de thermische belasting, wat resulteert in verdere energiebesparing.
Het is zelfs zo dat het stroomverbruik van het buitentoestel sterk gereduceerd wordt door de vermindering van de warmtebelasting in de werkruimte.
 
Een ander besparend element in de energie- en beheers-kosten is dat de systemen gebouwd zijn voor een maximale belasting, maar vooral werken bij gedeeltelijke belasting.
Ook de onderhoudskosten worden beperkt. Specifiek en systematisch onderhoud is overbodig, behalve het van tijd tot tijd reinigen van de filters in de binnentoestellen.
 
 
VRF. Keuzevrijheid.
 
Variabele koelvloeistofstroom maakt gebruik van de voordelen van directe expansie gelinkt aan inverterbesturing en de meest gesofisticeerde elektronische besturing. Deze technologie heeft vele voordelen, van het systeemontwerp tot de installatie en de werkingsfase.
Het uitgebreide aanbod binnentoestellen maakt van VRF de meest flexibele keuze die aan alle eisen voldoet.

Toshiba heeft drie series VRFsystemen: het nieuwe, compacte Mini-SMMS, SMMS warmtepompen die zowel koelen als verwarmen en SHRM toestellen die gelijktijdig kunnen koelen en verwarmen.

 
Stilte is goud waard.
 
Gedetailleerde verbeteringen zoals het circuit dat de ventilator bestuurt, het design van de ventilatorbladen en de constructie van het afvoerkanaal stelden ons designteam in staat het geluidsniveau van het buitentoestel met succes te verlagen.
Deze studies elimineerden de geluidspieken bij het opstarten, eigen aan gewone systemen met vaste snelheid, door het gebruik van besturing met een zachte start. Er is een optioneel nachtwerkend/geluidsdempend besturingscircuit verkrijgbaar dat 's nachts het geluidsniveau reduceert door de maximum werking van het systeem te beperken.
Dit leidde tot een geluidsniveau in werking van minder dan 50dB(A).
Het exclusieve gebruik van invertergestuurde compressoren vormt een aanzienlijke bijdrage aan het lage geluidsniveau.
 
airco vrf
 
 

 

Precisie is onze eerste prioriteit.

Gesofisticeerde stroomwisselaarbesturing die de reŽle koelvloeistofstroom afstemt op het door de toepassing vereiste vermogen in elk binnentoestel.
Dit leidt tot een optimale efficiŽntie van de koelcyclus en een verhoogde precisie bij het behoud van de gewenste temperatuur. Zo wordt het comfort verhoogd.
Het vereiste vermogen en de daarmee verbonden technische parameters van elk binnentoestel worden elektronisch verstuurd naar het buitentoestel om de berekening van de zonebelasting te optimaliseren en de reŽle koelvloeistof-stroom naar elk binnentoestel te controleren, via de Pulserende en Modulerende Kleppen (PMV).
 
 
 
 
De voordelen van R410A koelvloeistof.

Gebruik van de energie-efficiŽnte, nietozonverdunnende R410A koelvloeistof in airconditionings heeft vele voordelen:

  • geen ozonverdunnend effect.
  • aanzienlijke stijging in
  • energie-efficiŽntie.
  • verminderd drukverlies voor verbeterde prestatie.
 
 
 

 

Maximale zorg en respect voor het milieu.

Toshiba's toegewijde onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieŽn met een nuleffect op het milieu heeft geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe Mini-SMMS, SMMS koeler, warmtepomp series en de SHRM warmteterugwinnende serie, geschikt voor de zeer efficiŽnte, niet-ozonverdunnende koelvloeistof R410A.
Het gebruik van gesofisticeerde inverterbesturing optimaliseert de verdeling van de belasting om het benodigde vermogen te leveren en de vereiste temperatuur te behouden, waarbij ondoelmatige stroompieken van gewone toestellen zonder inverter vermeden worden.
 
airco vrf